Διαλέγοντας κινητό τηλέφωνο Smartphone - Συσκευή

Διαλέγοντας κινητό τηλέφωνο Smartphone


Η συσκευή

Οθόνη
Κινητά τηλέφωνα με οθόνες 3,5 έως 4,5 ιντσών είναι εύκολα στη μεταφορά και τη χρήση, αλλά όχι τόσο καλά στην προβολή ιστοσελίδων ή την παρακολούθηση βίντεο. Κινητά τηλέφωνα με οθόνες 5 έως 6 ιντσών είναι πολύ καλύτερα για περιήγηση στο διαδίκτυο, βίντεο, και ανάγνωση. Η οθόνη πρέπει να είναι αρκετά φωτεινή για να βλέπεται ακόμα και σε ηλιακό φως.

Επεξεργαστής
Ένας γρήγορος επεξεργαστής κάνει το κινητό τηλέφωνο να ανταποκρίνεται ταχύτερα και να είναι σε θέση να εκτελεί πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα. Τα καλύτερα smartphones έχουν διπλοπύρηνους ή και τετραπύρηνους επεξεργαστές με ταχύτητες 1GHz ή και μεγαλύτερες.

Κάμερες
Τα κινητά τηλέφωνα smartphones έχουν μια ψηφιακή κάμερα για τη λήψη φωτογραφιών και την εγγραφή βίντεο και μια δεύτερη, χαμηλότερης ανάλυσης, στην πλευρά της οθόνης, για την πραγματοποίηση βίντεο κλήσεων. Δοκιμάζουμε κάθε κάμερα για να δούμε ποια είναι η απόδοσή της.

Αποθήκευση
Η χωρητικότητα αποθήκευσης καθορίζει πόσες εφαρμογές , φωτογραφίες , αρχεία μουσικής, κλπ μπορούν να υπάρχουν αποθηκευμένα στο κινητό τηλέφωνό μας. Φθηνότερα smartphones μπορεί να διαθέτουν 2GB έως 8GB αποθήκευσης , ενώ ακριβότερα 16GB, 32GB ή ακόμα και 64GB. Πρέπει να εξετάσουμε αν το smartphone έχει υποδοχή που να επιτρέπει την προσθήκη επιπλέον χώρου αποθήκευσης.

΄Ιντερνετ
Η ταχύτητα της σύνδεσης με το διαδίκτυο θα καθορίσει και τις επιδόσεις του κινητού τηλέφωνου μας στη χρήση ΄Ιντερνετ. Τα τελευταία smartphones έχουν συνδέσεις 4G, προσφέροντας ταχύτητες παρόμοιες με το σπίτι, εάν βέβαια και το δίκτυο τις υποστηρίζει.

Μπαταρία
Τα κινητά τηλέφωνα smartphones με ισχυρούς επεξεργαστές, οθόνες υψηλής ευκρίνειας και γρήγορο, 3G ή 4G,΄Ιντερνετ απαιτούν πολλή ισχύ. Αυτό θέτει υψηλές απαιτήσεις και για την μπαταρία που σε ορισμένα  κινητά τηλέφωνα εξαντλείται μόλις μετά τη χρήση μιας ημέρας.

Εφαρμογές
Η δυνατότητα να κατεβάσουμε εφαρμογές (apps) στο κινητό τηλέφωνό μας είναι αυτό που το κάνει πραγματικά χρήσιμο. Τα καταστήματα εφαρμογών (app stores) της Apple-iOS και της Google-Android είναι τα καλύτερα. Οι τιμές ποικίλουν. Πολλές εφαρμογές παρέχονται δωρεάν (Εφαρμογές).
                                                                                                                    e-mobiles


                                                                                                                                                      


e-mobiles: ΠΩΣ ΝΑ!
Λύσεις, απαντήσεις και συστάσεις για το Κινητό Τηλέφωνο, τα Smartphones, το Ίντερνετ και την Κινητή Τηλεφωνία.                                                                                                                                                      


                                                                                                                                                      

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ WEB MALL