Διαλέγοντας κινητό τηλέφωνο Smartphone - Λειτουργικό Σύστημα

Διαλέγοντας κινητό τηλέφωνο Smartphone


Το λειτουργικό σύστημα


Ποιό λειτουργικό σύστημα smartphone να διαλέξω;
Τα κυριότερα λειτουργικά συστήματα για κινητά τηλέφωνα smartphones είναι τα Google Android, Windows Phone, Apple iOS και BlackBerry OS.


Το Google Android
Το Android της Google βρίσκεται στα περισσότερα smartphones όπως τα Samsung, Motorola, LG και HTC και σε μεγάλη ποικιλία από φθηνά κινητά τηλέφωνα. Διαθέτει καλό κατάστημα εφαρμογών (App Shop) και συνεργάζεται καλά με τις υπηρεσίες της Google.

Το Windows Phone
Το Windows Phone της Microsoft βρίσκεται σε έναν μεγάλο αριθμό από κινητά τηλέφωνα smartphones, όπως τα Nokia, Samsung, Sony και HTC. Είναι γρήγορο και εύκολο στη χρήση. Επικεντρώνεται κυρίως σε κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook και το Twitter και επικοινωνεί εύκολα με τα Windows PC.

Το Apple iOS
Βρίσκεται μόνο στα κινητά τηλέφωνα smartphones iPhone της Apple. Είναι εύκολο στη χρήση και διαθέτει υψηλής ποιότητας εφαρμογές. Μειονεκτήματά του είναι η δυσκολία συνεργασίας με οτιδήποτε μη Apple και η πολύ υψηλή τιμή του.

Το BlackBerry OS
Βρίσκεται μόνο στα  κινητά τηλέφωνα smartphones της BlackBerry. Πλεονέκτημά του οι λειτουργίες του για τα e-mail και τα μηνύματα. ΄Εχει αξιόλογογες εφαρμογές και διατίθεται ακόμα σε μια σειρά από κινητά τηλέφωνα με πληκτρολόγιο.

Εφαρμογές
Η δυνατότητα να κατεβάσουμε εφαρμογές (apps) στο κινητό τηλέφωνό μας είναι αυτό που το κάνει πραγματικά χρήσιμο. Τα καταστήματα εφαρμογών (app stores) της Apple-iOS και της Google-Android θεωρούνται από πολλούς τα καλύτερα. Πολλοί κατασκευαστές Smartphones συστείνουν το Google Play, μια αξιόπιστη πηγή Εφαρμογών. Οι τιμές ποικίλουν. Πολλές εφαρμογές παρέχονται δωρεάν (Εφαρμογές).


Τα 8 κορυφαία λειτουργικά συστήματα για Smartphones, 2012 - 2013.Τα 8 κορυφαία λειτουργικά συστήματα για Κινητά Τηλέφωνα και Κινητά Τηλέφωνα Smartphones. Τα Android κυριαρχούν, ενώ τα Windows Phones ανέρχονται. (Κλικ επάνω στον πίνακα για μεγέθυνση)
(Source: StatCounter Global Stats - Mobile OS Market Share)

                                                                                                              e-mobiles

                                                                                                                                                      


e-mobiles: ΠΩΣ ΝΑ!
Λύσεις, απαντήσεις και συστάσεις για το Κινητό Τηλέφωνο, τα Smartphones, το Ίντερνετ και την Κινητή Τηλεφωνία.                                                                                                                                                      

                                                                                                                                                      

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ WEB MALL