Πώς να: Κάνουμε hard reset και επανεκκίνηση του smartphone


Hard Reset και επανεκκίνηση smartphone
Soft Reset - Μόνιμη Αρχική Επαναφορά

Όταν βρεθούμε στην ανάγκη να κάνουμε Hard Reset ή επανεκκίνηση του smartphone ή του tablet. ο καλύτερος σύμβουλος είναι πάντα το εγχειρίδιο της κατασκευάστριας εταρείας (user manual). Οι διαφορετικές συσκευές έχουν και διαφορετικούς τρόπους για να κάνουν Hard Reset ή επανεκκίνηση, ανάλογα με τον κατασκευαστή και τον τύπο τους. Στην περίπτωση που το Εγχειρίδιο Χρήστη δεν είναι διαθέσιμο η επόμενη λύση είναι βέβαια το διαδίκτυο, γεγονός που εξηγεί και το γιατί βρίσκεσται σε αυτήω εδώ την ιστοσελίδα...

Προσοχή! Κάνοντας Hard Reset θα χαθούν όλα τα δεδομένα μας (φωτογραφίες, βίντεο. κλήσεις, κατάλογοι κ.λπ.). Εάν δεν τα έχουμαι αποθηκευμένα σε αντίγραφα ασφαλείας (back up), τότε θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε πριν προχωρήσουμε.

Στο YouTube μπορούμε να βρούμε βίντεο με οδηγίες για την επανεκκίνηση του smartphone ή του tablet μας. Αρκεί να κάνουμε μια αναζήτηση "Hard Reset + τύπος συσκευής" στο YouTube. Τα περισσότερα βίντεο είναι αγγλόφωνα.

Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες με οδηγίες στα ελληνικά που θα τις βρούμε με αναζήτηση "Hard Reset" ή "Επανεκκίνηση smartphone + ο τύπος της συσκευής ".

Τα αγγλόφωνα Mobile Recovery hard-reset.com και www.hardreset.eu καλύπτουν το θέμα "Hard Reset και επανεκκίνηση, Soft Reset και Μόνιμη Αρχική Επαναφορά  smartphone" ενός πολύ μεγάλου αριθμού συσκευών. Με λίγη βοήθεια από την εικονογράφηση των ιστοτόπων και με το Google Translate (http://translate.google.com/) σίγουρα μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Στα παραδείγματα που ακολουθούν υπάρχουν βίντεο και σύνδεσμοι προς το Mobile Recovery hard-reset.com για το Hard Reset και την επανεκκίνηση μερικών συσκευών και κατασκευαστών.


Πώς να: Κάνουμε hard reset και επανεκκίνηση ενός iPhone.
1. Απενεργοποιούμε το iPhone, αν δεν ελιναι ήδη απενεργοποιημένο, κρατόντας πατημένο το πλήκτρο Αναστολής/Αφύπνισης και σύροντας το κόκκινο σύμβολο απενεργοποίησης μόλις εμφανισθεί.
2. Kρατάμε πατημένο το πλήκτρο Αναστολή/Αφύπνιση και το πλήκτρο Αφετηρία στο εμπρός - κάτω μέρος της συσκευής για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα, μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple. Αφήνουμε τα πλήκτρα. Το iPhone κάνει επανεκκίνηση!

(How to reboot the iPhone 4)
 

Πώς να: Κάνουμε hard reset και επανεκκίνηση ενός iPhone 5, 3G, 3GS, 4, 4S, iPod Touch, iPad.
Apple iPhone επανεκκίνηση - hard reset: Mobile Recovery  http://www.hard-reset.com/apple/


Πώς να: Κάνουμε hard reset και επανεκκίνηση ενός Samsung Galaxy s4.
(How to reboot the Samsung Galaxy s4)


Samsung hard reset και επανεκκίνηση: Mobile Recovery  http://www.hard-reset.com/samsung/


Πώς να: Κάνουμε hard reset και επανεκκίνηση ενός LG Optimus M Android.
(How to reboot the LG Optimus M Android)



LG hard reset και επανεκκίνηση: Mobile Recovery  http://www.hard-reset.com/lg/


Πώς να: Κάνουμε hard reset και επανεκκίνηση ενός LG G2x Android.
(How to reboot the LG G2x M Android)

Στο ίδιο κανάλι: Hard reset και επανεκκίνηση Sony Xperia SP, LG Nexus 4, Samsung Galaxy Ace, Nokia Lumia, Huawei Ascend... Hard Reset (YouTube)
LG hard reset και επανεκκίνηση: Mobile Recovery  http://www.hard-reset.com/lg/

                                                       

e-mobiles: ΠΩΣ ΝΑ!
Λύσεις, απαντήσεις και συστάσεις για το Κινητό Τηλέφωνο, τα Smartphones, το Ίντερνετ και την Κινητή Τηλεφωνία.