Black Screen of Death – Η Μαύρη Οθόνη του Θανάτου
Όσοι βρεθούν με αυτό το άρθρο στην οθόνη τους περιμένοντας να τους δώσει κάποια λύση για το νεκρωμένο smartphone ή υπολογιστή τους ίσως απογοητευθούν και θα δείξουμε κατανόηση αν εγκαταλείψουν τη σελίδα μας χωρίς να τη διαβάσουν. (Λύσεις για το πρόβλημα του «κολλημένου smartphone» μπορούμε να βρούμε στο διαδίκτυο, τόσο σε βίντεο στο YouTube, όσο και σε αγγλόφωνα ή ελληνόφωνα forums - Πώς να: Κάνουμε hard reset και επανεκκίνηση του smartphone). Σε κάποιο επόμενο άρθρο μας θα ερευνήσουμε αυτό το θέμα ειδικότερα και ίσως μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους ατυχήσαντες. Προς το παρόν δεν θα αναφερθούμε σε reset, reboot, Ctrl+Alt+Delete και πάτημα του sleep και του home ταυτόχρονα για 10 δευτερόλεπτα, που πιθανόν να μας έβγαζαν από τη «μαύρη» απελπισία, αλλά θα πούμε λίγα λόγια για τη Μαύρη Οθόνη του Θανάτου, The Black Screen of Death, που εμφανίζεται μέσα στο μυαλό μας μόλις αντικρίσουμε την αντίστοιχη της συσκευής μας.
Στην πράξη η οθόνη δεν είναι πάντα μαύρη. Σε κάποιες συσκευές είναι άσπρη, σε κάποια λογισμικά είναι μπλε, μερικές φορές εμφανίζεται και κάποιο μακάβριο κείμενο. Σε όλες τις περιπτώσεις η ουσία είναι μία: Καμμία από τις υπηρεσίες και τις λειτουργίες του smartphone ή του υπολογιστή μας δεν είναι πλέον στη διάθεσή μας. Σε όλες τις περιπτώσεις η δική μας διάθεση γίνεται μαύρη. Όσοι μας καλούν δεν μας βρίσκουν, εμείς δεν μπορούμε να καλέσουμε κανέναν, το Ίντερνετ κυκλοφορεί στον αέρα σαν άπιαστο, άυλο φάντασμα, όλοι οι αριθμοί τηλεφώνων και οι διευθύνσεις μας φυλακισμένες μέσα στα μικροτσίπ της απαθούς συσκευής... μοναξιά... ούτε ένα like.. ούτε ένα comment... ούτε μια αναπάντητη! Οι πελάτες δυσφορούν, η μητέρα ανησυχεί, ο/η σύντροφος γίνονται καχύποπτοι, οι αποστάσεις φαίνονται μεγάλες και μια αίσθηση ανασφάλειας αρχίζει να δημιουργείται. Δεν υπάρχει άλλη λύση από το να προσφύγουμε το ταχύτερο σε κάποια πρωτόγονη σταθερή συσκευή και να ειδοποιήσουμε όσους προλάβουμε και μετά γρήγορα στο service για να σώσουμε ό,τι μπορούμε.
Πόσο έχουν καθορίσει τον τρόπο που ζούμε αυτές οι συσκευές που τις θεωρούμε αυτονόητες και λέγονται smartphone, tablet, laptop, desktop!
Τα μέσα που εφευρίσκουμε και κατασκευάζουμε βελτιώνουν τις επιδόσεις μας και αυξάνουν τις δυνατότητές μας, ταυτόχρονα όμως μετατρέπονται σε προϋποθέσεις για την επιβίωσή μας, τόσο τη φυσική, όσο και την πνευματική, και αναγκαζόμαστε πολλές φορές να τα φροντίζουμε περισσότερο από όσο εκείνα φροντίζουν εμάς.
Πόσο είμαστε έτοιμοι, πρακτικά και ψυχολογικά, αν χρειαστεί να ζήσουμε χωρίς αυτά;
e-mobiles - Συγγραφέας: AnMo
Πόσο είμαστε έτοιμοι, πρακτικά και ψυχολογικά, αν χρειαστεί να ζήσουμε χωρίς αυτά;
e-mobiles - Συγγραφέας: AnMo